Pstereo 2016!

Endelig! Trondhjems beste musikkfestival er tilbake. Selvfølgelig med Pstereo-sol og forventinger.  I anledning 10-årsjubileét er festivalen utvidet med en ekstra dag og et større program. Lurer du på hva du bør få med deg? Vi har svaret!


Torsdag:

1630: Dunbarrow Kanonscenen

Hvis du rekker å komme deg ned Marienen før , er åpningsbandet Dunbarrow absolutt verdt å få med seg. Tung, mørkt og merkelig fengende doom fra Haugesund.

1725: Kajander Urørt

Etter en tung start, trenger du å få fart i kroppen. Kajander leverer oppstemt, rocka gladpop. Humørgaranti!

1905: Kjartan Gaulfossen og Erlend Smithee Urørt
Hvis du mot formodning ikke skal snike deg avgårde på en pub for å se RBK mot Austria Wien, bør du få med deg Kjartan Gaulfossen og Erlend Smithee på Urørt-scenen. Trøndersk rap er bedre og med større bredde enn noensinne og denne duoen byr på noe av det aller ypperste.

 

2030 Lars Vaular Elvescenen
Denne karen trenger vel ingen nærmere beskrivelse. En av de desidert beste rapperne i landet, med solid låtmateriale. Vi håper å få med oss mesteparten av konserten etter Austria-kampen.

E

 

2130 Black Moon Circle Veita Scene
Konserten til Trondheimsbandet BMC kræsjer med Todd Terje på Kanonscenen, og det kan nok tenkes at LB vil dele seg litt her. Begge er egentlig verdt å få med seg, men anbefalingen ender på BMC sin psykedeliske rock og rå gitar-riff.

2230 Sigur Rós Elvescenen
Det er ikke til å komme utenom. Torsdagens headliner har det største navnet internasjonalt av alle årets Pstereo-artister, og det er nok ikke uten grunn. Det islandske postrock-bandet er kjent for å gjøre mektige konserter og en trenger ikke være fan av SR på plate for å nyte en konsert. Dette er et band du ha sett live. Kos dæ!

 

Fredag:
1715 Kakkmaddafakka Elvescenen
Sliten etter torsdag? Tung i hodet? Grab en burger og en kald øl og stikk på Elvescenen for å få med deg KMF! Disse Bergens-gutta har energi så det holder, og deler gjerne litt av overskuddet. De spiller energisk indie-rock som har gitt dem en stor following både nasjonalt og internasjonalt.

1805 Hinds Kanonscenen
Hinds er et rent jenteband som spiller lurvete, men poppete garasjerock. Skeptisk? Forståelig, men gi dem en sjanse. Madrid-jentene kommer garantert til å underholde deg i Pstereo-sola!

2050 Veronica Maggio Elvescenen
Singel mann? Her er stedet å få seg dame. 99% av alle pstereo-jenter er på denne konserten. Og helt ærlig, musikken er sånn passe kul den også. Slik så og hørtes det ut da hun spilte på Samfundet i 2014.

2150 Hudson Mohawke Kanonscenen
Skotske Hudson Mohawke, eller Ross Birchard som han egentlig heter, er vanskelig å sjangerbestemme. Det er kanskje nærmere trap enn noe annet, men som DJ og producer har HM flere ben å stå på. Dette er musikk som er dansbar for den som ønsker det, men som også egner seg godt i mere avslapppet positur.

 


2245 HighasakiteElvescenen
To ting er sikkert. Highasakite er siste band ut på fredagen og Adressa kommer til å gi konserten terningkast 6. De er jo tross alt Pstereo-headliner og norske. Så er det heller ikke sikkert at den sekseren vil være ufortjent. Highasakite er gode live.

Lørdag:

Kommer