Et lag å være stolt av

Vi har alltid vært stolte supportere av Rosenborg Ballklub. De fleste av oss har vokst opp med klubben, er glad i den og bruker mesteparten av vår fritid på den. Vi elsker Rosenborg.
Den siste tiden har det dog ikke vært mye å være stolt av. De sportslige resultatene har strengt tatt ikke vært så forferdelige. Vi kan leve med en sesong uten gull, ja selv uten medalje, og uansett hvor dårlig laget spiller, ligger det alltid stolthet i bunn. Vi tåler fint å føle stolthet for en klubb som ikke vinner. Det vi ikke klarer er å føle stolthet for en klubb som jukser, bedrar og medvirker til svindelforsøk. For første gang kan artikkelforfatteren oppriktig si at han er flau av å være RBK-supporter. Det blir selvsagt ikke bedre av at klubben presterer å slippe to pressemeldinger som er så intentsigende og verdiløse at man har mer igjen for å lese kransekakevitser.

Da er det godt at vi har en annen klubb å følge. En klubb som ikke har en organisasjon på størrelse med Finansdepartementet. En klubb hvis totale budsjett tilsvarer lønna til Micke “Milan” Lustig. En klubb hvor laget stort sett kjører buss til hver bortekamp (og de har 23 av dem pr år) og de aller fleste spillerne jobber ved siden av hockey. En klubb som har én fast ansatt og overlater resten av driften til frivillige.

Rosenborg Ishockeyklubb. RIHK. Klubben er 77 år gammel og feiret 75 med å rykke opp til eliteserien. For første gang i klubbens historie. Laget består i all hovedsak av trøndere, ispedd noen importer og unge talenter fra andre deler av landet. Et av de yngste lagene i eliteserien, uten noe lønnsbudsjett å snakke om. I den første sesongen i eliteserien klarte man en respektabel åttendeplass og kom inn i sluttspillet i siste sekund (se video under) og i år har gutta etter en tøff start på sesongen, virkelig våknet og har nå seks seire på de ni siste.

La det være klart. Rosenborg kommer ikke til å vinne 67% av kampene sine fremover. Det kommer til å bli en hard sesong med kamp for å unngå de to siste plassene og komme seg inn i sluttspill for andre år på rad. Vi har fire seire på rad nå, men etter 1.desember risikerer vi å stå med fire strake tap, bare tre dager før et veldig viktig oppgjør mot Stjernen.  Det snur fort i ishockey og nedturen vil komme. Men den kommer ikke fordi spillerne slutter å gi alt. Vi slutter nemlig ikke å la oss imponere av innsatsen som legges ned av alle, av rutinen til Dubkov, taklingene til Jackson eller fremgangen til en ung spiller som Niklas Unger Nilsen.

Har du ikke vært i ishallen ennå, oppfordres du på det sterkeste til å ta turen. Det er ikke sikkert du får se et lag som vinner, men vi kan garantere deg at du får se et lag du kan være stolt av.

-Østbyn-

Del artikkel