Folkehelse

De største pessimistene blant oss på Lerkendal begynner til og med å få trua nå. Gleden er tilbake til gangs.

Hvor kan det ende? Skal vi ikke bare ta og vinne hele Europa League mens vi holder på? Gleden er tilbake, Lerkendal fylles og Rosenborg vinner. Ser jammen ut til at vi har fått en luring av en sportsdirektør også. Plutselig står han der før en kamp og viser frem en landslagsspiller!
Sett deg tilbake. Tenk på 2013. Tenk på starten av 2014. Resten av Norge rister på hodet og sier vi er bortskjemte. ”Dere tok da sølv! Medgangsupportere!”. Og vi som ville ha vekk trenerne var verkebyller som ikke hadde peiling på noenting. Vel. Dere skal slippe å beklage dere.
Men det var ikke sånn vi ville se Rosenborg, laget gikk for halv maskin og det så ut som om klubben råtnet på rot. Vi møter ofte lag som snakker om at de skal ta medalje og ditten og datten, for så å spille en helt forjævlig fotball. Takke oss til artig og angrepsvillig fotball og 4.plasser fremfor medalje og sjitspill.
Takk til Kåre. Takk til alle i klubben. Takk til alle spillere. Vi er overbevist om at det siste året har gjort underverker for folkehelsen i hele Trøndelag.
Klubben var syk. Trønderne var depressive. Artig og angrepsvillig fotball var resepten. TAKK!

Vi registrerer forøvrig at på diverse sosiale medier og internettforum får Rosenborgfansen kritikk for å ikke yppe med Vålerengen sine ”alternative” når de var her i helgen. Indignerte over å ikke finne mange nok å slå ned utenom noen vilkårlige de kom over litt her og der, måtte de ta til takke med å dra på Lerkendal uten såre knoker. Om de da stod på bortefeltet og så utover gresset, hadde de da sett litt opp på tribunen bak det målet lengst fra dem, hadde de sett hva som er greia her. Tribunekultur, ikke gatekultur. Selv om det sikkert er noen hjemmefans som også håper på en god mix der forsåvidt.
Men vi må beklage til Vålerenga sine supportere. Vi blir ikke provosert over at dere tar bilde foran Nidarosdomen. Beklager. Neste gang dere kommer, kan dere få et kart sånn at dere får med dere flere severdigheter i byen også.

Og ja, på de samme sosiale mediene og forumene er det mye snakk om hvor få Rosenborg-supportere som reiser på tur til Europa på kamper. Om vi hadde hatt en kamp hvert tiende år i Europa, som dere, hadde vi sikkert vært flere på plass vi også. Men istedet for en kamp hvert tiende år ute i Europa har vi minst ca 50 på samme periode. Luksusproblem egentlig. For mange europacupkamper. Det er ukjent for dere andre det. Men bevares. Vi børe være fler i utlandet å. Så til alle Rosenborgere: Reis til Europa! Ikke bare bortekampene i Norge som er 1 tim… 8 timer unna Trondheim!
Ikke for det, bortekampene mot f.eks FCK, Brøndby, IFK Gøteborg, Chelsea, Arsenal, Juventus, Milan, Dortmund, Real Madrid, Celtic og Bayern Munchen var godt besøkt de.

”Vi var 150 stk borte mot Debrecen vi” Ja, det var dere, flott det. Men dere var bare 50 borte mot Lillestrøm, som er 1 time unna der dere kommer fra. Men det er jo bare serien, kjedelig det. Neppe tax-free på veien heller.

Nok om det. Til helga er det Pstereo. Du skal ikke se bort ifra at vi roter ut noe før helga om hva du bør få med deg der.

Del artikkel