Hverdag og fest

Vi har vel egentlig ikke landa etter gårsdagen. Høyt oppe etter en fantastisk fest på Åråsen, kronet med tidenes deiligste feiring.  Og vi innrømmer glatt at vi fryder oss når vi leser at spillerne skryter av oss. Selvfølgelig gjør vi det. Alle liker å få skryt, og selv om spillerne nærmest er programforpliktet til å skryte av fansen, mener vi i all beskjedenhet at det denne gangen er helt fortjent.  Alle som tok turen til Åråsen i går for å støtte RBK, det være seg langveisfarende trøndere, trøndere i eksil eller østlendinger og andre som er RBK-suppportere, kan klappe seg selv på ryggen, børste seg på skuldra og være stolt av innsatsen.

Kampen er det ikke mye å si om, vi er best i 90 minutter, kjører over parodien av en erkerival. Ydmyker dem. KFL er fortsatt topp 3 i Norge og holder en god kok, men er sjanseløse mot hordene av RBK-supportere. Ydmykelsen blir komplett når vi kjører R-B-K over tre to tribuner.  Sug på den da, Lillestrøm.

Men vi skal videre.  Festen på Åråsen var deilig, men vi kan ikke lene oss på den. Vi skal ha ny fest, tilbake til Ullevål for å hevne tapet i 2013.  Neste hinder i veien er bruntrøyene fra Nedre Eiker. Det lukter kanskje litt av hverdag, litt traust og kjedelig, et lite skritt ned fra fest mot 80-tallets store RBK-rival.  Og likevel er det så viktig.  Vi er to seire unna en ny NM-finale, to seire unna en ny cupfinalefest.  Vi er SÅ nærme, men først må vi slå Mjøndalen og det er ingen garanti for at det blir enkelt. Vi har faktisk tapt to kamper på rad mot MIF!

Vi forventer selvfølgelig seier mot Mjøndalen, men vi vet så altfor godt at det ikke kommer av seg selv. Derfor trenger vi at Kjernen og resten av Lerkendal-publikum kjenner sin besøkelsestid. Vi må hjelpe Rosenborg med å flyte på bølgen, ta med seg den gode følelsen, fra LSK-kampen.  Gjøre det utrivelig og vanskelig for Mjøndalen og desto triveligere og enklere for våre egne. Med sang, hopping, flagging og galskap, men først og fremst med oppmøte. Det meldes fint, trøndersk sommmervær, noe som pleier å gi stort kampdagssalg. Vær derfor tidlig ute og sikre deg billett på forhånd, så du slipper å stå i kø!  Og husk:  Det er moro med fest og cupfinale, men det smaker mye bedre om du var med i hverdagen også.

Billetter kjøper du her

 

Del artikkel