Tordenskjold

Petter Wessel ble født på Lade i 1690. Allerede som fjortenåring bestemte han seg for å dra til København hvor han etterhvert startet på sjøkadettakademiet. Petter Wessel ble etterhvert en stor krigshelt for Danmark og ble til slutt viseadmiral og adlet under navnet Tordenskjold.

Trønderen Tordenskjold er en av Danmarks største helter igjennom tidene og både sanger, filmer og teaterstykker har blitt laget til ære for ham.

Petter Wessel Tordenskjold. Trønder.

Mike Lindemann Jensen ble født i Herlev i 1988. Dansken tilbragte en god del år i Brøndby før han tok fatt på sitt oppdrag i Trondheim. Mike Jensen ble raskt en stor helt i Trondheim og det tok ikke lange tiden før han ble visekaptein. En lei skade under kamp, satte kapteinen vår på sidelinjen i mange måneder fremover. Visekaptein Mike Jensen må trå til og lede laget ut i krigen.

Det tok mange år før Danmark anerkjente at deres største krigshelt var trønder. Derfor er det vi med glede at de har sendt oss Mike Lindemann Jensen som takk for Tordenskjold.

Vi mener det er snart på tide å adle Mike Jensen.

Mike Jensen. Trønder.

 

Mike Jensen skal lede Trøndelag sin store stolthet ut på Lerkendal på lørdag.

Det ryktes om at billettene flyr unna. Skal du ha deg billett, må du kjøpe deg nå.

Billetter kjøper du her

Del artikkel