Superhelter spiser burger

Nesten ut av ingenting dukket det plutselig opp en ny burgersjappe som serverer hjemmelagde burgere tilberedt på kullgrill. Som Late Barters burgerentusiast (ok, vi er burgerentusiaster alle sammen) falt det på undertegnede å ta det tunge oppdraget med å anmelde stedet som har fått navnet Superhero Burger.  Livet er hardt!

Superhero Burger

La oss si det sånn: Vi kjenner lokalene godt. Mang en bytur har vært avsluttet med en dårlig kebab eller falafel fra LaBelle.  Nå er LaBelle borte og erstattet av ei reinspikka burgersjappe med skjenkebevilling, craft beer og brettspill. Hipster’s Paradise altså.  Etter mange år hvor Bugatti og Sesam knivet om tittelen “byens beste burger”, har det endelig begynt å komme steder som satser på hjemmelagde hamburgere. Vi kan nevne Pair-A-Dice (dessverre borte), Graffi og Sot som eksempler.  For min del må det gjerne komme enda fler, skjønt legen min er neppe enig.

SHB opererer etter et vanlig diskbestillings-prinsipp. Du bestiller i kassa og får burgeren servert ved bordet. En løsning som fungerer helt greit, og med bare 4-5 andre gjester i lokalet samtidig, kommer maten så raskt som en kan forvente.   Jeg spør om husets spesialitet og får anbefalt en sterk sak med hotsauce og ananas.  Da søte servitører er min eneste svakhet (kremt), følger jeg anbefalingen, men velger å be om bacon i tillegg.

Burgeren ser unektelig bra ut, men et par innvendinger melder seg allerede før første tygg er tatt. Her er det klint på nok majones til å oppfylle en vanlig manns kaloribehov bare i majo alene. Og så har man begått dødssynden med å legge kjøttstykket rett på majoen og la salaten ligge mot et burgerbrød uten noe som helst form for saus. Det blir tørt.  Repeter etter meg:  Brød-dressing-salat-kjøtt-tilbehør-brød.  Det finnes bare én riktig rekkefølge når du skal bygge en burger.

Disse innvendingene er dog lett å legge til siden og blir mindre viktige når vi får tatt første tygg. Kjøttet kvernes på huset, og det merkes. Ikkeno frossen kjøttpuck her!  Hotsaucen sparker skikkelig fra seg og tilfører samtidig syre og sødme og selv om jeg normalt er skeptisk til ananas på burger, så gjør den seg her.  Og her snakker vi ikke en ananas-ring som har vært hermetisk pakket i sukkerlake, men en frisk ananas-skive som har fått en omgang på grillen. Salaten er sprø og grønnsakene friske, tomaten er særlig god og jeg konkluderer med at burgeren er godt pakket inn av et riktig så godt tilbehør og at bacon var et utmerket valg som ekstra tilbehør til denne burgeren.

Men det er kjøttet som spiller hovedrollen i en god hamburger, og her blir det bittelitt borte der kjøttstykket bader i et hav av majones og sterksaus.  Sterksausen er knallgod, men blir litt vel dominerende og den rene kjøttsmaken som bør komme frem fra en hjemmekvernet burger med 100% kjøtt, gjemmes bort.  Josper-grillen gir god røyksmak og en fantastisk stekeskorpe – utvilsomt den beste i byen på dette området og alt i alt er jeg godt fornøyd med herligheten til 126 kroner, men må likevel bemerke at burgeren godt kunne vært noe tykkere. Dessverre blir en så tynn skive lett tørr, og den jeg får er ikke 100%.

Så jeg har noen innvendinger, men alt i alt blir de ganske små. Helhetsinntrykket er veldig bra og det er gledelig at flere tør satse på skikkelig burger her i byen. I det jeg er i ferd med å pakke sammen, kommer innehaveren bort, han har merket seg at jeg har notert og skjønner at jeg jobber med en anmeldelse.  Han kan fortelle at de har vært underbemannet i oppstarten og at han fremdeles ikke er helt fornøyd med produktet de sender ut.  “Det er bra, men som perfeksjonist vil man alltid bli bedre. Vi har mer å gå på.”

Han avslutter med å love en enda bedre burgeropplevelse neste gang jeg kommer innom.  Jeg ser ingen grunn til å tvile på det, og burgerhungrige lesere kan vente seg en ny omtale av SHB over jul en gang.

+ Alt er hjemmelaget – også sausene

+ Enda en burgerplass i byen

+ Topp service

+ Friske råvarer

– Litt tynn burger gjør at den blir noe tørr.

– For mye majones

Karakter (1-6): 4++

 

Del artikkel