Veien videre

Samtidig som vi ser frem mot kveldens kamp, må vi  også rette blikket fremover mot hva som må gjøres for å få ryddet opp i klubbens sportslige avdeling. Følende skje:

– Per Joar Hansen leder laget i sin siste kamp mot Sarpsborg. Om han sparkes eller gis nye oppgaver er ikke viktig, men kan kan ikke lenger ha oppgaver hvor han jobber med spillergruppa.
– Ola By Rise og Trond Henriksen tilbys jobben med å lede laget frem til en permanent løsning kan bli funnet.
– Det kjøres en grundig prosess for å finne den neste treneren. Vedkommende må ha en filosofi som bygger på den fotballen Rosenborg spilte i sin storhetstid. Kanskje er det en ambisiøs trenerjuvel i Ajax sitt ungdomsakademi?
– Erik Hoftun fratas alle arbeidsoppgaver knyttet til stallsammensetting, kontraktsforhandling og kjøp/salg av spillere.
– Rune Bratseth forespørres om å midlertidig påta seg rollen som sportslig leder. Vil han ikke, gå til OBR med denne jobben også.
– Det kjøres en grundig prosess for å finne den neste sportslige lederen. Vedkommende må ha bred fotballerfaring, et stort internasjonalt nettverk og solid erfaring fra forhandlinger.

Hvis disse grepene foretas kan vi starte jobben med å bygge Rosenborg tilbake til gammel mot gammel stolthet. Hvis det ikke skjer, vil RBK forbli en middelmådighet.

Del artikkel