– Vi gjorde jobben

Det er gjennomgangsmelodien etter gårsdagens match: Rosenborg gjorde jobben selv, men Godset ble for sterke for Haugesund. I realiteten er det for mange som ikke har gjort jobben sin i år.

Nå er ikke anledningen for å skrike ut om hvem som må sparkes eller presses ut av klubben. Vi vil derfor ikke forlange trenerens hode på et fat, gjenta “Hoftun må gå” eller lange ut mot styrelederen som lovet å gå av hvis det ikke ble gull i år.  Men vi vil heller ikke slå oss til ro med klubbledelsens fornøyde, mette glis og antydninger om at sølv i serien og cupfinale må være bra og at vi trenger å realitetsorientere oss.

For isåfall er det ledelsen som trenger å realitetsorienteres. De bruker mer enn dobbelt så mye penger som neste klubb på lista og selv om fotball ikke er matematikk, så bør det bety at en med kompetent sportslig ledelse bør innkassere gullet annenhver sesong. Nå er det for første gang siden 1985 gått tre år siden sist RBK-gull. Det er ikke godt nok. Punktum.

Hva er det så som har gått feil?

Først og fremst så dreier det seg om langsiktig lagbygging. Trenerskifter i huet og ræva fører til stadige endringer i spillerstil og innkjøpsstrategi og gjør at den troppen vi har i dag er en bastard-løsning som verken fungerer til 4-4-2, 4-2-3-1 eller 4-3-3.  Det tar tid å bygge en stall som passer godt inn til en bestemt spillestil. Og det er vanskelig å bygge relasjoner når spillere brukes i roller de ikke er komfortable med.

Så vil vi påpeke at vi mener sportslig ledelse igjen har gjort en dårlig jobb.  Okei, de har hentet inn Mike Jensen som er en ypperlig indreløper. De har hentet Tobias Mikkelsen som må sies å være riktig type spiller til rollen, men som bare ikke har vært god nok. Men inn har også kommet Nicki Bille Nielsen, en spiss som ikke scorer mål. Og som aldri har gjort det. Det kan være greiet med et arbeidsjern som river og sliter i stykker forsvaret i 4-4-2, men i 4-3-3 må det være en målscorer på topp.

Tarik ble solgt og ikke erstattet. Han endte nesten opp som toppscorer.  Vi skjønner at klubben må selge spiller, men vi kan ikke akseptere at lagets viktigste spiller blir solgt uten at det kommer en akseptabel erstatter inn. Og ikke at han blir solgt så billig. I stedet hentet man da altså enda en 4-4-2-spiss som ikke scorer mål. Og Helland da. En god spiller å ha i stallen, men en squad player på dette tidspunktet og langt unna å kunne fylle den viktige rollen til Tarik som den som både kunne avslutte og skape noe på egenhånd.

Vi tar også med behandlingen av Aleksander Lund Hansen.  Han hadde en glimrende vårsesong før han ble benket etter én tabbe. Han ble lovet rullering og at begge keeperne skulle få spilletid, men til tross for flere Örlund-brølere, har han ikke fått prøve seg. Nå har Örlund hatt en god høst og vært vår kanskje beste spiller de siste par månedene, men det forsvarer ikke behandlingen Alex har fått.

Så er det Perry da. Etter en god start på sesongen kom de frem, hoverende og brautende: “Ja, hvor blir det av perry-kritikerne nå? Skal dere snart innrømme at dere tok feil?”. Vi hadde visst vunnet gullet allerede i følge enkelte. Og vi må innrømme at vi så tendensene og pønsket på hva vi skulle skrive i “vi tok feil”-artikkelen noen måneder etterpå. Men så stagnerte det. Det ble slutt på fremskritt og progresjon, i stedet fikk vi se et lag som ble dårligere og dårligere, med 11 spillere som øyensynlig spilte for seg selv og ikke for laget. Og vi fikk se en trener som ble feig. Så feig at han gang på gang la laget lavt når vi hadde uavgjort på bortebane og en ettmålsledelse hjemme. En trener som var så feig at han gjentatte ganger satte inn midtstopper og backer for midtbanespillere, spisser og vinger. En trener som på sedvanlig, arrogant vis nekter å ta selvkritikk.
En trener som lignet veldig mye på Perry fra 2005.

Det har ikke vært mye “tilbake til røttene” over det vi har fått servert.  Til tross for enkeltkamper med glitrende angrepsspill og prov på god fotball, så har vi i altfor mange kamper fått feig, defensiv drittfotball. En fotball Rosenborg ikke kan vedkjenne seg. Og derfor ser vi heller ingen grunn til å være fornøyd med sesongen selv om det skulle bli cupgull.

Godset har fått mer skryt enn de fortjener, men de gjorde jobben sin i 30 serierunder. Det gjorde ikke RBK.

8 comments for “– Vi gjorde jobben

 1. 11/11/2013 at 18:38

  Meget godt oppsumert

 2. 12/11/2013 at 00:50

  Rosenborg gjor ikke jobben sin. Jobben vare fra sesongstart te sesongslutt, å itj bare siste kamp. 😉

 3. 12/11/2013 at 00:51

  Og det var vel poenget i saken

 4. 12/11/2013 at 00:52

  Gadd itj læs alt æ, når første setning ga uttrykk for nå annja 😛

 5. 12/11/2013 at 00:54

  Det er såppas ja.

 6. 12/11/2013 at 00:54

  Overskriften inneholder en sitatstrek og andre setning sarter med “i realiteten”. Er mulig du burde lukta lunta

 7. 12/11/2013 at 00:55

  Det er såpass ja.

 8. 14/11/2013 at 04:01

  🙂

Comments are closed.